Jeroen Brouwers/Dimitri Verhulst/boekpresentatie Het hout/Demian, 2014. Foto: Alexandra Crouwers.

Antiquariaat & uitgeverij


April 1992: René Franken opent Demian in de Antwerpse Wolstraat. April 2010: Demian verhuist naar de huidige locatie aan het Conscienceplein. Januari 2016: Joost Decorte versterkt Demian.

Demian is gespecialiseerd in moderne literatuur, literaire archivalia, kunst en filosofie, bekend als ontmoetingsplaats voor schrijvers en kunstenaars en vanwege de literaire tentoonstellingen die er worden georganiseerd.

Demian is eveneens een kleinschalige uitgeverij met in het fonds werk van Jeroen Brouwers, Remco Campert, Pjeroo Roobjee, Jeroen Olyslaegers, Adriaan de Roover, Ramsey Nasr, Ysbrant en anderen.

Joost Decorte is op donderdag en vrijdag in de winkel. René Franken is er op zaterdag en elke eerste zondag van de maand. Hij concentreert zich daarbuiten vooral op het werk achter de schermen, met de nadruk op collectievorming, het ontsluiten van de voorraad en het realiseren van nieuwe catalogi en Demian uitgaven.

Welkom bij Demian!

ILAB | CLAM | NVVA


Demian is lid van ILAB, the International League of Antiquarian Booksellers, CLAM – BBA, de Belgische Beroepskamer van Antiquaren, en NVvA, de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren.

Antiquariaat Demian, interieur maart 2016, Antwerpen

Zoekopdracht


Bij Demian gaat de werkelijkheid voor! Op deze site is slechts een beperkte selectie uit onze voorraad te vinden. Bezoek zeker onze winkel of stuur ons een vrijblijvende zoekopdracht.

Nieuwsbrieven


Om op de hoogte te blijven van alle activiteiten en bijzonder nieuw aanbod kunt u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrieven.