At Demian, reality comes first.
This website shows only a selection of our stock. Do visit our shop, or send us a search query.

Adriaan de Roover. Paul van Ostaijen.
1958 Brugge, Desclée de Brouwer, deel 1 in de reeks ‘Ontmoetingen’, eerste druk, 60p. 19,5:13 cm. Ingenaaid. Met opdracht aan jeugdvriend en mede-redactielid van het tijdschrift ‘De Tafelronde’ Ivo Michiels:
“Voor Ivo Michiels!/ in absolute vriendschap/ deze studie over een/ absoluut dichter./ Adriaan de Roover”

Adriaan de Roover. vvrede gedichten.
1965 Deurle-Leie, Colibrant, eerste druk, 75p. 16,5:14 cm. Ingenaaid met flappen. Met opdracht:
“Ik tracht dit leven/ goddelijk traag te leven/ Adriaan de Roover/ Antwerpen 12.4.03”

Alberto Moravia / Claudia Cardinale. Claudia Cardinale Dialogo e fotografie.
Fotografie di Blanche Cardinale, Federico Garolla, Pierluigi Praturlon, Chiara Samugheo e Tazio Secchiaroli. 2003 Milano, Photology, limited edition signed by Claudia Cardinale, one of 999 copies, 18:21,5 cm. Ring binding. In original holder with transparant front.

Delphine Lecompte. De Baldadige Walvis. Gedichten.
2014 Antwerpen, De Bezige Bij, eerste druk, 159p. 24:17 cm. Garenloos. Met handgeschreven en gesigneerd citaat:
“Mijn moeder zegt:/ ‘Sinds ik psoriasis aan/ mijn handen heb/ begrijp ik je volledig.’/ D. Lecompte”

Gaston Burssens / Floris Jespers. Klemmen voor zangvogels.
Gaston Burssens. Klemmen voor zangvogels. Geïllustreerd door Floris Jespers. 1930 Wilrijk – Antwerpen, Avontuur, eerste druk, één van de 25 gesigneerde luxe-exemplaren op ‘Velin blanc de Vidalon’, met vier losse originele genummerde en gesigneerde etsen gedrukt op Chinese zijde en Japans papier, 93p. Ingenaaid. In linnen doosje met deksel (23:15 cm.). Het doosje is nogal krap van formaat, waardoor het geheel nogal strak in de houder zit. Pracht exemplaar!

Gaston Burssens. Piano.
1924 Mechelen, Holemans, eerste druk, oplage 225 genummerde exemplaren, vormgeving door de dichter. Gedrukt in meerdere kleuren. Losbladig in omslag, compleet met originele kartonnen schuifdoos (met gekleurd papier verstevigd aan de randen) met titelvignet.

Gerrit Achterberg. Radar. Gedichten.
1946 Amsterdam, Huis aan de drie Grachten (Balkema), eerste druk, oplage 200 exemplaren, 14p. 20:13 cm. Pagina 2 en 3 verkleurd door een kranteknipsel. Kleine imperfectie links bovenaan het omslagje. In het colofon door Achterberg gesigneerd.
Als reactie op het feit dat Achterberg in 1946 de Van der Hoogtprijs niet kreeg, organiseerde uitgever Balkema een tentoonstelling rond de dichter en gaf bij die gelegenheid de bundel Radar uit. De opbrengst van de verkoop was volledig voor de dichter bestemd.
Bijgevoegd: bescheiden marge-uitgaafje van een onuitgegeven gedicht van Achterberg uit 1929, gedrukt in 290 exemplaren door de Avalon Pers te Woubrugge, voor de donateurs van het Genootschap Gerrit Achterberg, ter gelegenheid van de jaarwisseling 1986-1987.

Gerrit Borgers / Paul van Ostaijen. Catalogus Haags Gemeentemuseum.
Handleiding bij de tentoonstelling in het Haags Gemeentemuseum. 1970 Antwerpen / Den Haag, Paul van Ostaijengenootschap / Letterkundig Museum. 32p. 21,5:22 cm. Geniet.

Gust Gils. Little Annie’s lonely songbook.
Muziek en tekst. 1974 Antwerpen, Uitgeverij Walter Soethoudt, Kijkgatpaperback nummer 15, eerste druk, 81p. 32,5:21 cm. Garenloos.

Gustave Flaubert. Bibliomanie.
Vertaald en van een nawoord voorzien door Vertaal-kollektief Cassiopeia. Met illustraties van Kurt Löb. 1982 Gorinchem, De Mandarijn, één van de 200 genummerde en door Kurt Löb gesigneerde luxe-exemplaren, 54p. Linnen met omslag. Roestvlekjes aan de bovenkant van het boekblok.

Hans Verhagen. Autoriteit van de Emotie. Gedichten.
1992 Amsterdam, De Bezige Bij, eerste druk,
Met paginagrote opdracht aan Joop van Tijn:
“25-3-1992/ Joop,/ En als ik nu eens géén/ Autoriteit was geweest – / had je dan toch m’n/ tentoonstelling geopend?/ Enfin… ik ben nu eenmaal/ een hoge piet geworden op/ dit gebied en hoewel ik/ je moeder niet ben, geeft/ jouw toezegging mij/ een warm gevoel. Van binnen,/ als ik het wel heb./ Ik kan alleen maar hopen/ dat mijn werk jouw/ inspanning waardig is/ Dank & alle goeds/ je Hans/ P.S. Voor een volgende keer dacht ik/ al aan Guus Hiltermann. Of…!”

Herman Brusselmans. Affiche ‘Mooie jonge oppergod Herman Brusselmans. Belgisch Congo’
1987 Leuven, Behoud de Begeerte, 34:34 cm.

Hugues C. Pernath. Het uur marat.
1958 Antwerpen, Ontwikkeling, eerste druk, debuut. 39p. 20:12,5 cm. Met omslag. Met opdracht aan Pernaths eerste vrouw: “Aan Jen,/ die late koningsdochter./ hugues c. pernath./ Antwerpen, deze 19 augustus 1958”. Bijgevoegd: uitgescheurde Franse titelpagina uit een voorgaand exemplaar, met exact dezelfde opdracht. De aanzet ‘Aan Jen’ is in deze eerste poging aarzelend geschreven. Was Pernath niet tevreden over de hapering in zijn handschrift of raakte het ‘voorgaande exemplaar’ van de bundel beschadigd? De afgewezen pagina is alleszins nogal gevlekt.

Jan Hanlo. Oote.

Jan Peeters / Floris Jespers. Kinderlust.
1923 Antwerpen, Reclam, 24p. en 12 pagina’s volblad illustraties en een omslag van Floris Jespers, 23:30,5 cm. Lijmsporen aan de onderzijde van de rug, maar afgezien daarvan een bijzonder fris exemplaar. Voor een kinderboek, ongewoon in deze mooie staat!

Joseph Brodsky. Tussen iemand en niemand. Essays.
Vertaling Frans Kellendonk en Kees Verheul. 1987 Amsterdam, De Bezige Bij, eerste druk, 503p. 20:12,5 cm. Garenloos. Exemplaar uit de bibliotheek van Menno Wigman, met zijn blindstempel. Gesigneerd door Joseph Brodsky.

Nic van Bruggen. Brief aan Patrick Conrad.
Originele handgeschreven brief, met briefhoofding van de dichter, aan Patrick Conrad, over de erotische bloemlezing ‘Het voortplantingsoffensief’ (waarvoor Conrad het omslagontwerp realiseerde), een buitenlandse ontmoeting tussen Hans van de Waarsenburg en Paul Snoek, deelnemers aan het Wieler Kriterium te Buggenhout en een afgelaste dansavond in privé-club Vecu. “31 VIII” (1971). 1p. 29,5:21 cm.
“Mijn deelname aan het Voortplantingsoffensief/ is alsnog in orde gekomen… dus jongen, donder me de voorplaat op.”
“zo kreeg ik een telefoontje van Hans Vd/ Waarsenburg (die in Dubrovnic een zegedriftige/ Snoek ontmoet had)”
Bijgevoegd: Pin-up vakantiekaartje uit Joegoslavië (30 augustus 1971 verstuurd), van Hans van Waarsenburg èn Paul Snoek aan Patrick Conrad.

Tom Lanoye. Sprakeloos.
2009 Amsterdam, Prometheus, eerste druk, luxe-exemplaar, oplage 40 genummerde en gesigneerde exemplaren, bevat als bijlage een originele foto uit het archief van de familie Lanoye met handgeschreven duiding van de auteur op de achterzijde, 360p. 20:14 cm. Geitenleren band van handboekbinderij De Pers, in structuurkartonnen omslaghoes met leren sluitbandjes. De bijgevoegde zwart-wit foto (11:17 cm.) toont een impressie van het doopsel van de auteur (1958):
“Mijn doopsel, bijgewoond door/ o.a. mijn grootmoeder/ (3de van links)/ en mijn/ zusje (onderaan)./ Mijn vader staat, als/ altijd, op de achtergrond./ Tom Lanoye.”

A.F.Th. van der Heijden. Het schervengericht.
A.F.Th. van der Heijden leest fragmenten uit Het schervengericht. 2006 Amsterdam, Querido, 45 toeren grammofoonplaatje als introductie en promotie van het boek.

A.L. Snijders. Trams.

Armando. Gedichten 2009.
2009 Amsterdam/ Antwerpen, Uitgeverij Augustus, eerste druk, 108p. 22,5:14 cm. Ingenaaid met flappen. Gesigneerd op de titelpagina: “Armando/ 2016”.

Cees Buddingh’. De Laarzen der Mohikanen of Niet goed, geld terug.

Cyriel Buysse. Per auto.
1920 Bussum, C.A.J. van Dishoeck, tweede druk, 138p. 18,5:13,5 cm. In sobere linnen privéband met het oorspronkelijk omslag op de voorzijde. Met opdracht aan Jonkheer Quarles van Ufford:
“Aan mijn vriend/ J. Quarles van Ufford/ Cyriel Buysse/ Den Haag/ 6 Januari 1921”

Daniil Charms. Rehabilitatie.

Elisabeth Eybers. Versamelde Gedigte.
1958 Amsterdam, Van Oorschot. 162p. 20:12,5 cm.Linnen, zonder stofomslag. Met opdracht:
“Vir Virginia/ met vriendskap en waardering/ van/ Elisabeth/ oktober1964”.

Gerrit Achterberg. Stof.
Gedichten. 1946 Den Haag, Stols, Helikon no. 23, eerste druk, 36p. 20,5:13 cm. Ingenaaid gekartonneerd. Met opdracht aan Ad den Besten:
“Voor Ad/ van/ Gerrit”

Gust Gils / W.F. Hermans/ en anderen. Affiche voor Vlaams-Nederlandse Toneeldag ’60.
Een samenwerking tussen de tijdschriften Podium 58 en Gard Sivik, en Werkgroep Rotterdams Toneel. Aankondiging van opvoeringen van ‘De Psychologische Test’ van W.F. Hermans, ‘Muizen’ van Gust Gils, ‘Dromen van IJzerdraad’ van Tone Brulin, en een toneelforum met onder anderen Jan Walravens, G.K. van het Reve en Cees Buddingh’. 62:42 cm.

H. H. Ter Balkt. De Lampionplanten en andere gedichten.
1981 Banholt, In de Bonnefant, eerste druk, oplage 110 genummerde exemplaren, één van de eerste vijftien luxe-exemplaren in halfperkament, dit is nummer 14, gedrukt in zwart, met initialen en titel in donker oranje op Saunders Cream laid book paper, 28p. 25,5:16,5 cm. Gesigneerd in het colofon. Met prospectus.

Henri Borel. Correspondentie met Céline Cruyt.
25 originele handgeschreven brieven (veelal in de originele enveloppen) en kaartjes aan Céline Cruyt (Gent 1861 – ….). 1908-1914. Grotendeels verstuurd uit Nederlandsch Indië en China. Bijgevoegd: reispas van ‘Mademoiselle Cruyt Céline’ (Profession: ‘Commerçante’) uit 1900 (helaas is de pasfoto verwijderd), en een originele foto van Borels zoontje Lodewijk (1905-1973) op zesjarige leeftijd, die later een bekend acteur werd en in Hollywood carrière zou maken.
“Mag ik U echter even opmerken, naar aanlei-/ ding van Uw schrijven, dat ik nergens in mijn/ werken heb gezegd, dat ik den daad der paring/ afschuwelijk vind, maar enkel dien daad uit/ wellust, zonder liefde?”
“dankbaar voel ik, dat ik U zoo veel moois/ heb kunnen doen voelen: ik ben in mijn eigen land, na/ een uitbundig mode-succes, dat mij evenzeer pijn deed/ en ergerde, op zeer ondankbare en oneerlijke manier/ behandeld door de jaloersche critici, omdat ik nooit/ mede wilde doen aan ’t afschuwelijke literaire zo/ glorie en clique leven, en hun zoo irriteerde door/ mijn streng volgehouden isolement. De hedendaag-/ sche literatoren, die hun heil zoeken in ‘woord-/ kunst’, en aan wien de fijne, geestelijke afzoo-/ ming vreemd blijft, haten en bekladden mij. Maar/ nu en dan, uit alle werelddeelen, een enkele/ keer, krijg ik zulke lieve, diepgevoelde, nobele/ brieven over mijn kunst (meestal, doch niet al-/ tijd van vrouwen), dat deze spontane goedheid/ mij alle haat en laster ruim vergoedt.”
“Voor de vlaamsche beweging/ voel ik zeer veel, maar de hef-/ tige strijd tegen fransch be-/ treur ik. Ook ’t fransch is een/ magnifieke taal. Maar de/ Vlamingen behooren in Gent/ een vlaamsche Hoogeschool/ te hebben.”
“Met de z.g. ‘beschaving’(!) en de touristen heb-/ ben alle westersche ondeugden hun entreé in/ Peking gedaan. Er zijn zelfs drie roulette banken/ en er zijn dure cocottes, en nog erger dingen./ De Chineezen hebben ’t al te pakken, en dikwijls/ komen prinsen en zeer hooge mandarijnen/ hier in dit luxe-hotel dineeren, net als europeesche bla-/ sé’s, en die houden er fransche of russische ‘vriendinnen’ op na!/ Goddank is er echter nog o’ zooveel van’t ander mooi/ over, maar daar schrijf ik U nu niet van, want dan/ doe ik dubbel werk, daar het toch alles in mijn boek/ komt, dat U later krijgt.”

Herman De Coninck/ Benno Barnard/ Piet Piryns/ Paul De Wispelaere. De tweede vrouw van Dik Trom.
Gelegenheidsuitgave n.a.v. het vijfjarig bestaan van het Nieuw Wereldtijdschrift. 1988 Antwerpen/ Amsterdam, Dedalus/ Nijgh & Van Ditmar, eerste druk, luxe-exemplaar, oplage 20 genummerde en door de vier auteurs gesigneerde exemplaren, gebonden door handboekbinderij De Pers, in grijs en geel linnen. 78p. 21,5:13,5 cm. Met ingelegd voorplat van de reguliere editie.

Hugo Claus. Hugues Pernath.
Originele in potlood gemonogrammeerde ‘lichtdruk’ (lees: fotokopie…), één van de zes lichtdrukken voor de bibliofiele editie ‘Het graf van Pernath’ (1977 Antwerpen, Zigurrat), oplage 110 exemplaren. 21:29,5 cm.
Guido Lauwaert in ‘Alvorens alles vervaagt. Memoires.’ (2018 Antwerpen), over het beginjaar (1977) van zijn Poëziewinkel (het latere Poëziecentrum in Gent):
‘Op een dag stuikte Freddy de Vree binnen, samen met een dichter van formaat, Hugo Claus. Ik dacht, nu zijn we gered. Helaas, niet de dichtbundels interesseerden hen, maar de fotokopiemachine, een Océ-van der Grinten.’
‘Hugo experimenteerde wat met het shaken van prenten die hij uit historische magazines had gehaald en lijntekeningen, zodat magische composities ontstonden. De definitieve versies werden gekopieerd op zoveel exemplaren als de oplage groot was. Al met al had het nauwelijks wat gekost. In de colofon werden ze niet bestempeld als fotokopies maar ‘lichtdrukken’. Dat stond chiquer en verantwoordde de hoge verkoopprijs.’

J. M. A. Biesheuvel. Ons onvervreemdbaar erfdeel.

Jan Emiel Daele. De moedergodinnen.
1975 Brussel/ Den Haag, Manteau, eerste druk. 141p. 20:12,5 cm. Garenloos. Met opdracht:
“(‘74 – ‘75): een laatste/ zoekt, voorlopig,/ zeer van harte,/ Jan E.”
Bijgevoegd: klein krantenknipsel uit De Volkskrant van 15/2/1978, over de tragische dood van de schrijver en zijn vrouw Digna.

Jos Vandeloo. Vrouwen.
1978 Brussel/Den Haag, Manteau, drukproef, 171p. In elf losse katernen. Met handgeschreven ‘FIAT/ Goed voor druk/ Jos Vandeloo’, en opdracht:
“voor John Bel/ op de Fnac-avond/ hartelijk/ (zoals altijd)/ Antw. 28 nov. ‘91/ Jos Vandeloo”

K. Schippers. Sonatines door het open raam.
Gedichten bij partituren van Clementi, Kuhlau en Lichner. 1972 Amsterdam, Querido, eerste druk, 80p. 21,5:13,5 cm. Ingenaaid. Met opdracht aan de schrijver D. Hillenius:
“Voor D. Hillenius,/ voor op de piano/ tussen de muziek door/ K. Schippers/ 29-10-72”
(De derde regel van de opdracht is in blauwe inkt en de overige regels in zwarte inkt.)

Kuniyoshi Kaneko. Vamp.
Text in Japanese and French. 1994 Shinchosha, Photo Musée, 20:15 cm. Original binding, with silver publicity wrapper. Spine somewhat discolored.

Leonard Nolens. Dagboek van een dichter 1979-2007.
2009 Amsterdam/ Antwerpen, Querido, eerste druk, 1.056p. 22:14 cm. Linnen met omslag. Deukje rechtsboven aan de achterzijde van het boekblok. Met opdracht aan Jef Lambrechts en zijn vrouw:
“Art makes Life./ (J. Conrad)/ Voor jullie, Jef en Ariane,/ van/ Leon/ Berchem, 12 X 09.”
Bijgevoegd: kladschrift van een bedankbrief van Lambrechts aan Nolens:
“Het was Sinterklaas/ verkleed als de postbode die me van de pot belde enkele dagen geleden met/ je boek. Een heerlijk soort boek, om te beginnen, dat niet dwingend is/ en zich laat lezen naar goeddunken, een betere druivelaar, als ik zo oneerbiedig/ mag zijn, opgehoogd met je prachtige handschrift/ het curieuze devies ‘Art makes life’./ Wellicht wegens teveel aan vrije tijd zocht ik op het internet naar deze uitspraak/ en vond niet Joseph Conrad als auteur maar Max Eastman”
“Precies dezelfde uitspraak werd elders toegeschreven aan Henry James./ Ik vrees dat dit meer zegt over het internet dan over u.”

Liesbeth List. Ik dans, dus ik besta.

Lucebert. Ik ben een gemankeerde saxofonist. Lucebert & jazz.
Redactie Ben IJpma en Ben van Melick. Met bijdragen van: Han Bennink, J. Bernlef, Pieter Boersma, Michiel Braam, Igor Cornelissen, Gillis Dorleijn, Jan van Gilst, Jaap Harten, Oleg Hollmann, Sipke Huismans, Ben IJpma, Coen de Jonge, Leo Klatser, Gerrit Kouwenaar, Rob Langereis, Joost Lijbaart, Lucebert, Misha Mengelberg, Piet Noordijk, Giny Oedekerk, Tony Overwater, Bart van der Putten, Johanneke van Slooten, Arie Teunissen, Angelo Verploegen, Bert Vuijsje en Wolter Wierbos. 2013 Rimburg / Amsterdam, Uitgeverij Huis Clos, eerste druk, 175p. 24:16p. Ingenaaid, open binding met achterflap, in originele papieren schuifdoos. Vormgeving: Piet Gerards. Compleet met twee cd’s.

Marcel van Maele. Vreemdsoortige cocktails.
1977 Antwerpen, Manteau, Manteau Marginaal nummer 12, eerste druk, 58p. 19,5:9 cm. garenloos. Exemplaar uit het vroegere bezit van Roger M.J. de Neef met een gedicteerde opdracht (in handschrift van Carine Lampens, de levensgezellin van Van Maele), aanhef en signatuur in handschrift de dichter:
“Voor Constance en Roger,/ in dit flinterdunne boekje/ ontmoeten tot ieders verbazing/ M.v.M., wereldrecordhouder/ ajuinheffen en Jan Lapsula/ wereldrecordhouder/ regenboogcocktailmaker/ elkaar en dan maar/ beweren dat toeval niet bestaat/ Marcel van Maele/ van harte”

Martin Michael Driessen. Liefde.
Met paginaversiering van Marlies Visser. 2017 Haarlem, Onder de Korenmaat, eerste druk, oplage 100 exemplaren, 8p. 19,5:13,5 cm. Cahiersteek. Gesigneerd door de auteur.

Remco Campert. Sunburst Wheels.
Vakantiekaartje uit Sarasota Florida aan uitgeverij de Bezige Bij, 8,5:13,5 cm.
“23 juli 1970/ Heel veel liefs voor de/ meisjes en aardigs voor/ de jongens van de B.B./ Remco”.

Nick Andrews / Nadia Naveau. Folie à deux.
Een bibliofiele uitgave van Demian en De Vrienden van De Zwarte Panter.
De editie bestaat uit een aquarel van Nick Andrews, een collage object en een cut-out van Nadia Naveau en twee leporello’s met werk gemaakt tijdens een recente reis naar Mexico. Nick Andrews’ tekst The Ballad of Nick & Nadia completeert dit sprankelende reisverslag.
Het geheel is gevat in een luxe linnen overslagmap (gesloten formaat 26:18,5 cm.) vormgegeven door Jelle Jespers. De oplage is 40 genummerde en gesigneerde exemplaren, waarvan er 30 voor de handel zijn bestemd.

Verstrooid papier. Wat lezers in boeken achterlaten.
2012 Antwerpen [Demian] – 192p. 21:16 cm. gebonden. Illustraties in kleur.
René Franken van het Antwerpse Antiquariaat Demian verzamelt al twintig jaar opmerkelijke gedrukte en beschreven papiertjes, foto’s en ander verstrooid papier dat hij vindt in de door hem aangekochte boeken.
‘Verstrooid papier’ verscheen ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van Demian en bevat een selectie uit wat lezers in boeken achterlaten, met teksten van 91 schrijvers en kunstenaars die bij Demian over de vloer komen.

Bobb Bern. Woordweven. Gedichten 1959-66.
Met een nawoord van Dirk De Geest. Samenstelling: Joost Decorte en René Franken. 2019 Antwerpen, Demian, oplage 300 exemplaren. 200p. 21:16 cm. ingenaaid met flappen. Vormgeving: Jelle Jespers.

Antoine Boute / Andy Fierens / Jess De Gruyter / Els Moors / Mauro Pawlowski / Xavier Roelens / Michaël Vandebril / Christophe Vekeman / Stijn Vranken. Boest.
Gedichten van Antoine Boute, Andy Fierens, Jess De Gruyter, Els Moors, Mauro Pawlowski, Xavier Roelens, Michaël Vandebril, Christophe Vekeman en Stijn Vranken.

Boest. Vinylplaat.
Gedichten van Antoine Boute, Andy Fierens, Jess De Gruyter, Els Moors, Mauro Pawlowski, Xavier Roelens, Michaël Vandebril, Christophe Vekeman en Stijn Vranken. Met een remix van Mauro Pawlowski.
2009 Antwerpen Demian oplage 500 exemplaren

Koen Broucke. Hypocrief.
2016 Antwerpen, Demian, eerste druk, oplage 333 genummerde en gesigneerde exemplaren en 17 geletterde en gesigneerde exemplaren
met een origineel ontwerp van een Meditatiebeeld van Koen Broucke.
Van de luxe editie komen 14 exemplaren in de handel. 96p. 18,5:12 cm. Ingenaaid. Vormgeving: Jelle Jespers.
Prijs gewoon exemplaar: 20 euro
Prijs luxe exemplaar: 1.250 euro

Brouwers in Brussel. Gwennie Debergh / Jeroen Brouwers
2000 Antwerpen / Brussel Demian / VUB Press Eerste druk 191p. 24,5:15,5 cm. Gebonden, papieren band.

Jeroen Brouwers / Gerrit Komrij. Correspondentie.
Jeroen Brouwers / Gerrit Komrij. Correspondentie 1980-1986
2014 Antwerpen Demian Eerste druk, oplage 900 exemplaren 72p. 20:12,5 cm. Ingenaaid.

Jeroen Brouwers / Gerrit Komrij. De stilte bestaat uit zoveel antwoorden.
2007 Antwerpen/ Leiden De Luchtbuks Eerste druk, , exemplaar Arabisch genummerd, oplage 205 genummerde en gesigneerde exemplaren, waarvan 175 bestemd voor de handel 60p. 18:26 cm. In linnen gebonden, met leeslint.

Jeroen Brouwers. Laatste plicht.
Terugdenken aan Hans Roest (1917-2006). Feuilletons 10. 2018 Antwerpen, Demian, in samenwerking met Atlas Contact. 88p. Geïllustreerd. 21:14 cm. Ingenaaid. Omslag in tweekleuren hoogdruk. Grafische vormgeving: Jelle Jespers.
“Je moet lezen, hield meneer Roest mij voor, de klemtoon even vaak op het laatste en op het een-na-laatste-woord. Véél lezen!”

Remco Campert / Ysbrant. Langs de kaai.
Vijf gedichten van Remco Campert met tekeningen van Ysbrant. Langs de kaai verscheen in samenwerking met De Vrienden van De Zwarte Panter en werd voorgesteld op 14 mei 2016 ter gelegenheid van de Ysbrant tentoonstelling Selinunte bij Galerie De Zwarte Panter.
De oplage bestaat uit 160 genummerde exemplaren. 32p. 19,5:14 cm. hardcover. Vormgeving: Jelle Jespers.
De eerste tien exemplaren zijn Romeins genummerd en bevatten een originele tekening van Ysbrant. (niet meer beschikbaar)
De verdere oplage is opgedeeld in twee reeksen van 75 Arabisch genummerde en gesigneerde exemplaren.

Remco Campert / Frédérique van Rijn. Licht.
Twee gedichten van Remco Campert met twee foto’s van Frédérique van Rijn. Licht verscheen in samenwerking met De Vrienden van De Zwarte Panter en werd voorgesteld op 14 mei 2016 ter gelegenheid van de tentoonstelling Vergankelijkheid/
De oplage bestaat uit 25 genummerde en gesigneerde exemplaren, waarvan zeven exemplaren buiten de handel blijven. De eerste 9 exemplaren zijn bestemd voor De Vrienden van De Zwarte Panter.
Twee gesigneerde kleurenfoto’s op barietpapier (formaat: 16:24) in luxe linnen overslagmap met opdruk in drie kleuren (gesloten formaat: 26:18,5 cm.).
Vormgeving: Jelle Jespers.

Remco Campert. Meisjes van plezier. Met litho’s van Ysbrant.
2011 Antwerpen Demian Eerste druk, oplage negentig genummerde en gesigneerde exemplaren, waarvan er zeventig voor de handel zijn bestemd. De eerste dertig exemplaren bevatten een extra litho van Remco Campert (niet meer beschikbaar).
Gedrukt op Magnani Revere Polar White 250gr.Vormgeving en druk zijn verzorgd door Jelle Jespers. De litho’s zijn gedrukt door Atelier Rudolf Broulim. 16p. 25,5:25,5 cm. Band in Arbelave Library Buckram White.

Remco Campert. Ten lessons with Timothy.
Het debuut van Remco Campert in een eenmalige heruitgave met een essay van Nick ter Wal.
De oorspronkelijke uitgave van Ten Lessons with Timothy verscheen december 1950. Rudy Kousbroek drukte het bundeltje op een vloeistofduplicator tijdens zijn werkuren in de kantoren van Unesco te Parijs. De oplage bestond uit 25 genummerde en gesigneerde exemplaren. Elk exemplaar werd voorzien van het nummer ‘een’.
Deze tweede editie van Ten lessons with Timothy is vervaardigd volgens het procedé van de eerste uitgave en gedrukt op een authentieke Banda vloeistofduplicator uit 1950. Meesterstencilaar Erwin Blok uit Almelo verzorgde de druk.
De oplage bestaat uit 40 exemplaren, waarvan er 25 voor de handel zijn bestemd. Elk exemplaar is voorzien van het nummer ‘twee’ en gesigneerd door de dichter.
Het bijgevoegde essay In de sterren geschreven als opgegeven van collega antiquaar Nick ter Wal verduidelijkt de realisatie van de oorspronkelijke uitgave en bevat een uitvoerig verslag van Ter Wals zoektocht naar de overgebleven exemplaren.
Het geheel is gevat in een map met gezeefdrukt omslag. Vormgeving: Jelle Jespers. Zeefdruk: Afreux.

Joost Decorte. Uit de velden welt de zondvloed.
2020 Antwerpen, Demian, oplage 25 genummerde en gesigneerde exemplaren, zeefdruk en stempel op een oude schietkaart. 30:25 cm.
Vormgeving: Jelle Jespers.

Andy Fierens. Op de planken.
2018 Antwerpen, Demian / Arenberg, oplage 150 exemplaren, gedrukt op een restvoorraad parketvloerplanken uit het magazijn van uitgeverij Demian. Gelegenheidsuitgave bij de voorstelling ‘Sterven op de planken’ in Arenberg, 8 december 2018, op de dag af tien jaar nadat de dichter een hersenbloeding op hetzelfde podium met verve overleefde.
13,5:20 cm. Grafisch ontwerp: Jelle Jespers. Zeefdruk: Afreux, Antwerpen.

Maarten Inghels. Ik volg de rivier, ik ben de rivier.
Maarten Inghels schreef het gedicht Ik volg de rivier, ik ben de rivier tijdens een wandeltocht in de zomer van 2016. De dichter volgde de Schelde van de bron in het Franse Gouy-Le-Câtelet tot in Antwerpen.
Ik volg de rivier, ik ben de rivier is een uitgave van Demian in samenwerking met Antwerpen Boekenstad en verschijnt 22 januari 2017 als Stadsgedicht.
De oplage bestaat uit 100 genummerde en gesigneerde exemplaren, waarvan er 80 in de handel komen. Deze uitgave is onlosmakelijk verbonden met een glazen houder gevuld met water uit de Scheldebron. Elke houder bevat 40 cl. zuiver bronwater. Glasblazer: Jeroen Heerwegh, Gent. Vormgeving: Indianen, Antwerpen. Druk en bindwerk: Graphius, Gent.
2017 Antwerpen, Demian, oplage 100 genummerde en gesigneerde exemplaren.
64p. met glazen houder in doorkijkdoos. 18,5:12,5:5,5 cm.
Vanwege het glaswerk wordt deze uitgave niet verzonden.

Ramsey Nasr. Een totale Entführung.
2006 Antwerpen [Demian] – Eerste druk. 117p. 21:12,5 cm. Ingenaaid.
Een bewerking van het libretto van Johann Gottlieb Stephanie de Jongere voor ‘Die Entführung aus dem Serail’ van W.A. Mozart. Met tekeningen van Jan Decleir.

Roger de Neef / Frieda Van Dun. Als bloemen.
2018 Antwerpen, Demian / De Vrienden van De Zwarte Panter, oplage 25 genummerde en gesigneerde exemplaren, waarvan er 20 voor de handel zijn bestemd.
De editie bestaat uit een originele gouache van Frieda Van Dun en de gedichtencyclus ‘Als bloemen’ van Roger de Neef met een handgeschreven gedicht.
Het geheel is gevat in een luxe linnen overslagmap (gesloten formaat 26:18,5 cm.) vormgegeven door Jelle Jespers. Elke map is bekleed met een unieke opdruk van een werk van Frieda Van Dun.

Jeroen Olyslaegers / Alexandra Crouwers. Gij, Wildeman.
Bibliofiele voorpublicatie van het eerste hoofdstuk uit Jeroen Olyslaegers’ roman Wildevrouw (2020 uitgeverij De Bezige Bij) in vroege versie, met een werk van Alexandra Crouwers.
Deze eenmalige uitgave verscheen 15 december 2019 ter gelegenheid van Alexandra Crouwers’ tentoonstelling The Three Motions of Loom in het Antwerp Art Pavilion.
Alexandra Crouwers vertrok van twee fragmenten uit ‘Wildevrouw’. De roman speelt zich af in het Antwerpen van de 16e eeuw. Crouwers dook in de 16e-eeuwse beeldcultuur en produceerde samen met het Textielmuseum in Tilburg drie monumentale geweven wandkleden (afmetingen: 1.60m:2.95m.).
Voor de editie Gij, Wildeman realiseerde de kunstenaar een vierde weefwerk uitgevoerd in dubbelzijdige weeftechniek (afmetingen: 34:34 cm.) dat hier langs beide zijden is afgebeeld.
De editie is gevat in een eikenhouten doos (afmetingen: 36:36:4 cm.) met glazen schuifdeksel. De tekst van Jeroen Olyslaegers is deels in zeefdruk aangebracht op het glas en het hout en vormt een hechte eenheid met het weefwerk.
De oplage bestaat uit 35 genummerde en gesigneerde exemplaren, waarvan er 25 voor de handel zijn bestemd.

Willem M. Roggeman. Blue Notebook. Jazzgedichten. Voorwoord Simon Vinkenoog.
2006 Antwerpen Demian Eerste druk, oplage 250 exemplaren 32p. 21:21 cm. ingenaaid

Pjeroo Roobjee. De rodeo van een lassowerper.
2019 Antwerpen, Demian, oplage 250 genummerde exemplaren, 44 pagina’s. Cahiersteek in rood garen. Omslag in tweekleuren foliedruk. 22:14,5 cm. Grafische vormgeving: Jelle Jespers.
Een uitgave van twee lezingen die Pjeroo Roobjee gaf voor studenten van de Vrije Universiteit Brussel. Hij hield die in het kader van de eerste VUB-Luc Bucquoy-prijs, die Roobjee kreeg toegekend voor zijn literair werk.
De rodeo van een lassowerper kwam tot stand met steun van de VUB Foundation en het VUB Luc Bucquoye Fonds voor literatuur.

Pjeroo Roobjee. De wroetelkamer van de kleine laborant.
2017 Antwerpen, Demian/Vrienden van De Zwarte Panter, oplage 32 genummerde en gesigneerde exemplaren waarvan er 25 voor de handel zijn bestemd.
De editie bestaat uit een gedicht, een originele bijgekleurde ets en een handgeschreven ‘Labonieuwsje’ en is gevat in een luxe linnen overslagmap (gesloten formaat 26 x 18,5 cm.).
‘De Wroetelkamer van de Kleine Laborant’ werd voorgesteld tijdens de vernissage van de gelijknamige tentoonstelling van Pjeroo Roobjee bij Galerie De Zwarte Panter.
Uitverkocht

Pjeroo Roobjee. Strelingen en Minnetucht.
2007 Antwerpen Demian Eerste druk, oplage 400 exemplaren 81p. 20,5:14,5 cm. Ingenaaid.

Pjeroo Roobjee. Zo content in Gierle. Wat lezers in boeken achterlaten.
2007 Antwerpen Demian Eerste druk, oplage 500 genummerde exemplaren 67p. 14,5:20,5 cm. Ingenaaid.
Teksten van Pjeroo Roobjee bij een selectie ephemera verzameld uit boeken aangeboden bij Antiquariaat Demian. Verscheen naar aanleiding van het 15-jarig bestaan van Demian.